Cum sa implementezi rapid si cu succes o retea Wi-Fi de mare capacitate?

Cu toti am avut parte situatii neplacute cand reteaua Wi-Fi nu a reusit sa raspunda la asteptarile noastre, provocand mici inconveniente: pierderea unui apel Skype in aeroport sau o actualizare Facebook nu reuseste pe un stadion aglomerat. In anumite situatii consecintele pot fi grave, imaginati-va ca echipamentul dintr-un spital pierde conexiunea Wi-Fi.

Retelele Wi-Fi de mare capacitate sunt de obicei considerate a fi medii cand numarul de dispozitive client și datele transferate ale aplicatiilor depasesc capacitatea disponibila a unui design traditional de rețea Wi-Fi orientat spre acoperire. O retea Wi-Fi este considerata de mare capacitate cand numarul de dispozitive conectate la un AP este mai mare de 30.

 

Pentru a implementa o retea capabila sa faca fata unui numar mare de dispozitive pe care ruleaza diverse aplicatii, trebuie parcursi urmatorii pasi:
    • Sa se acorde multa atentie proiectarii rețelei Wi-Fi pentru a evita depanarea constanta si modificarea retelei. Se recomanda realizarea unui model predictiv, simulandu-se acoperirea retelei Wi-Fi tinand cont de tipul zidurilor.
    • Sa se calculeze nevoia de capacitate pe baza numarului de utilizatori, a dispozitivelor si a aplicatiilor acestora.
    • Rata de transfer poate fi crescuta prin asigurarea unei puteri ridicate a semnalului, utilizand un echipament de retea moderna, minimizand zgomotul si verificand reteaua, realizand o masurare a paramentrilor (site survey).
    • Sa se maximizeze timpul de emisie pentru minimizarea interferentelor intercanal si a SSID-urilor, si de asemenea se recomanda utilizarea benzii de frecventa de 5GHz.

 

Ekahau a creat o solutie completa de produse care sa va ajute sa implementati retele Wi-Fi complexe care sa corespunda cu cerintele clientului.

Ekahau este liderul la nivel mondial in producerea de instrumente pentru proiectarea, certificarea, depanarea si monitorizarea retelelor Wi-Fi.

Produsele Ekahau sunt utilizate de catre principalii producatori de infrastructură Wi-Fi, integratorii de sisteme si operatorii telecom, precum și de mii de administratori de rețea, pentru a minimiza timpul de implementare a rețelei și pentru a asigura performanta și capacitatea rețelei wireless.

Produsul pilot Ekahau Site Survey (ESS) este o solutie completa pentru proiectarea, simularea si testarea retelelor Wi-Fi compatibile cu standardul 802.11ac/n/g/b, ajutand utilizatorul in fiecare etapa din procesul de implementare a unei retele wireless.

Portofoliul Ekahau cuprinde atat produse software pentru PC-uri si dispozitive mobile cat si produse hardware pentru masurarea si analiza spectrului.

Pentru maparea, depanarea si optimizarea retelelor Wi-Fi Ekahau a lansat  Ekahau Sidekick™ care se conecteaza la un laptop sau tableta pe care ruleaza aplicatia Ekahau Site Survey, permitand inginerilor sa obtina, mai rapid si mai precis decat orice alta solutie, date complete despre orice retea Wi-Fi.

Datele obtinute in urma simularii sau a masuratii retelei pot fi exportate in rapoarte personalizabile.

Datorita interfetei grafice intuitive, posibilitatiilor nelimitate de simulare si masura, solutia Ekahau permite implementarea rapida si cu succes a retelelor Wi-Fi.

Va invitam sa aflati mai multe informatii despre solutia Ekahau pe site-ul nostru – www.tele-grup.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *