Studiu de caz – Identificatoarele FID-30R si FID-31R de la Fujikura

Identificatoarele Fujikura pentru fibra optica ajuta Magyar Telekom sa isi tina clienti conectati

Fujikura este un lider global in productia de echipamente pentru telecomunicatii, oferind o gama diversa de produse incepand de la cabluri de fibra optica, componente si conectori optici, pana la echipamente pentru masura si testare fibra optica.

Infiintata in 1992, Magyar Telekom Nyrt, acum partea a Deutsche Telekom, este cea mai mare companie de telecomunicatii din Ungaria si acopera principalele domenii de servicii de telecomunicatii prin cablu, mobile si servicii oferite clientilor business.

Compania a avut constant probleme cu solutiile de testare a fibrei optice folosite pentru identificarea deranjamentelor din cadrul retelele aflate in faza de implementare, sau deja in exploatare. Era nevoie de o solutie rentabila si versatila, capabila sa afiseze puterea si sensul semnalului optic prezent pe fibra optica si sa identifice echipamentele de abonat de tip ONT, minimizand in acelasi timp intreruperiile cauzate de deconectarea clientilor existenti. De asemenea era esential ca instrumentul sa poate fi utilizat pentru mai multe lungimi de unda, oferind masuratori exacte pe 1310, 1490 si 1550 nm.

Fujikura a lansat recent pe piata doua noi identificatoare, FID-30R si FID-31R, destinate depanarii retelelor de fibra optica. Identificatoarele au doua functii de detectie a semnalului: TONE, TRAFFIC si, in premiera, sunt capabile sa identifice echipamentele de abonat (ONT/ONU) din cadrul reteleor FTTH PON. Usor de utilizat si precise, identificatoarele permit masurarea nivelului si a directiei semnalelor ce circula de la si inspre abonat, fiind capabile sa localizeze unitatile care sunt defecte.

Identificatoarele FID-30R si FID-31R

Identificatoarele FID-30R si FID-31R de la Fujikura

 

FID-30R si FID-31R au fost utilizate de catre angajatii Magyar Telekom pentru numeroase interventii pe teren, atat pe retelele de transport, cat si cele de acces.

Cea mai frecventa aplicatie a reprezentat-o identificarea fibrelor din cablurile retelelor de transport. Aceasta functie a identificatoarelor este deosebit de utila in situatiile in care se jonctioneaza cabluri aflate in exploare, unde se doreste minizarea riscului intreruperilor accidentale.

Pe partea de acces, FID-30R a fost utilizat pentru verificarea starii echipamentului de client (ONT), prin masurarea nivelului de putere si identificarea directiei semnalului transmis de catre acesta, si pentru verificarea prezentei semnalului echipamentului din centrala (OLT), fara a fi nevoie de deconectarea niciunui abonat din cadrul retelei PON testate.

Retea FTTH PON

Folosirea identificatorului in cadrul unei retele FTTH PON

 

Compania Magyar Telekom detine acum o solutie completa care permite realizarea de masuratori precise si inlocuieste mai multe echipamente necesare anterior pentru testarea fibrei optice in fazele de implementare si de exploatare ale unei retele de telecomunicatii. Fibrele fara semnal si cele aflate in exploatare se pot acum identifica direct din cutia de distributie, minimizand intreruperea serviciilor si economisand costurile cu forta de munca.

“Colaborarea cu Fujikura a fost o placere si noi suntem deosebit de incantati de rezultate. FID-30R si FID-31R sunt perfecte pentru cei care au nevoie sa masoare conectori diferiti, dar si pentru cei care au un singur tip de conector. Acest produs este compatibil si cu conectorul SC/APC. In spectrul vizibil, functioneaza bine cu sursa de lumina rosie folosita pentru testarea si depanarea cablurilor deja instalate. Designul modern si usurinta in utilizare sunt factori de care tinem cont cand implementam o noua tehnologie in procesul nostru de testare. Unitatea nu este utila doar pentru conexiunile de abonat, ci si pentru instalatorii si investitorii care cauta o solutie versatila pentru a testarea conectorilor instalati, a continuitatii unui segment de retea si idenfiticarea defectelor” a declarat Nagy István, Technical Support Manager, Magyar Telekom Nyrt.

Provocarile:

• Nevoia unui echipament versatil si rentabil, capabil sa inlocuiasca mai multe aparate de testare
• Caracteristicile instrumentului care trebuie acoperite:
– Detectarea echipamentului de la client (ONT)
– Detectarea si localizarea defectelor din retelele de fibra optica
– Detectia si masurarea puterii
– Indicarea sensului semnalului optic

Solutia:

• Identificatoarele FID-30R si FID-31R

Beneficiile:

• Fibrele cu/fara semnal sunt rapid si corect identificate
• Previne intreruperile accidentale de servicii in timpul lucrarilor de conectarea a unor clienti noi
• Se evita vizitarea clientului prin verificarea starii conexiunii direct din cutia de distributie

 

Pentru mai multe informatii legate de acest subiect si produsele prezentate, echipa noastra tehnica va sta cu placere la dispozitie.

Nu ezitati sa ne contactati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *